• Home_00.jpg
  • Home_01.jpg
  • Home_02.jpg
  • Home_03.jpg
  • Home_04.jpg
  • Home_06.jpg

Button Featured Article COT 01 01

Empowering your sustainable future

Button Featured Article COT 01 01

“Tractebel wil de wereld van morgen helpen vormgeven. Samen met onze klanten gaan we op zoek naar duurzame oplossingen die ons anders doen denken en handelen. Dankzij onze wereldwijde, multidisciplinaire expertise in energie, water, infrastructuur, gebouwen en mobiliteit, staan we mee aan het roer van de energietransitie en gaan we volop voor de ontwikkeling van eco-districten, slimme gebouwen, duurzame mobiliteit en smart cities.”

Marc Lepièce
General Manager

Button Featured Article COT-01-01

Button Featured Article MOBIL-01-01

 

Nieuws

VTDV Congress 2016 - May 27, Ghent

vtdv web

Together with Cofely, Axima, Fabricom, Electrabel and Tractebel attended the VTDV Congress, dedicated to healthcare systems. 

This year's theme was Healthcare: "Future-Proof!?" 

 

 

Realty 2016

De 3-daagse vastgoedbeurs bij uitstek, in Tour & Taxis te Brussel kende alweer een groot success. Tractebel was van de partij met een aantrekkelijk ingerichte stand met afmetingen dubbel zo groot als vorig jaar .

Onze stand werd dan ook sterk vertegenwoordigd door onze experten om alle bezoekers en geïnteresseerden te woord te staan.

We organiseerden tijdens de tweede beursdag een cocktail voor onze partners en klanten wat resulteerde in een gezellige en amicale sfeer.

Als marketing stunt werden voetballen en kleine anti-stress balletjes uitgedeeld in het kader van onze samenwerking voor het project Eurostadium.

De beurs gaf ons de gelegenheid onze know-how binnen de Belgische vastgoedmarkt in de kijker te zetten. Boeiende gesprekken resulteerden vervolgens in zakelijke afspraken en mogelijke samenwerkingen.

De beurs gaf ons ook de gelegenheid bij de concurrenten eens langs te gaan voor een interessante babbel.

Realty 2017 mag ons zeker opnieuw verwachten! 

 

Realty01

Realty02

Realty03

Onderzoek ruimtelijke ordening in klimaat- en energietransitie

195 landen geraakten het eind 2015 in Parijs eens over een mondiaal klimaatakkoord om de temperatuurstijging onder 2°C te houden. Ook Vlaanderen heeft het klimaatbeleid hoog op haar agenda staan.

Dankzij verschillende beleidsinitiatieven werden de broeikasgasemissies in enkele Vlaamse sectoren de afgelopen decennia gereduceerd. In onder meer de transport- en gebouwensector is echter nog een aanzienlijk reductiepotentieel aanwezig. Om een effectieve transitie naar een koolstofarme samenleving te realiseren in Vlaanderen zijn bijkomende ambitieuze beleidsdomein- en bestuursniveau-overschrijdende inspanningen nodig. Ook ruimtelijke ordening kan en moet hier een rol in spelen. Het energiebeleid en het ruimtebeleid zijn immers sterk verweven met elkaar. De manier waarop de ruimte is ingericht (de onderlinge plaatsing van functies, het bestaan van netwerken, de meerlagigheid, …) zijn bepalend zowel voor het energieverbruik (vraag én efficiëntie) als voor de inzet van bepaalde vormen van energieproductie.

Een succesvol energie- en klimaatbeleid kan met andere woorden niet los gezien worden van een vertaling in en een ondersteuning door een gericht ruimtelijk beleid. Ruimte Vlaanderen gaf Tractebel de opdracht om de rol van ruimtelijke ordening op vlak van klimaat- en energietransitie nader te onderzoeken en er een taakstelling voor het ruimtelijke beleid uit af te leiden.

Hierbij zullen we inzicht verwerven in de manier waarop het huidige Vlaamse ruimtelijke beleid slagkrachtiger kan gemaakt worden, zullen we de behoeften op lokaal niveau identificeren en zullen we beleidsaanbevelingen uitwerken die in eerste instantie beslissingsnemers op weg helpen de krijtlijnen van een nieuw beleidsplan Ruimte Vlaanderen uit te schrijven. We willen tevens in deze studie ook andere actoren binnen stedenbouw (docenten, ruimtelijke planners, architecten en lokale overheden) inspireren om een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelstellingen.

Meer informatie Ewald Wauters – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WinVorm - 3 Tractebel projecten in top 100

Op dinsdag 24 november vierden de Provincie, de intercommunales Leiedal en wvi, Team Vlaams Bouwmeester en de Vlaamse Landmaatschappij de vijftiende verjaardag van ‘West-Vlaanderen in Vorm’ - WinVorm. Naar aanleiding van het 15-jarig bestaan werd een ‘WinVorm-kaart voor West-Vlaanderen’ gemaakt. Deze kaart bevat 100 bijzondere projecten, gelegen in de 64 West-Vlaamse gemeenten, waarbij ruimtelijke kwaliteit in gebouwen, groene ruimtes, openbaar domein en infrastructuur zichtbaar wordt gemaakt. Uit deze top 100 zijn er 3 waarin Tractebel een prominente rol heeft gespeeld.

http://www.west-vlaanderen.be/overwvl/beleid_bestuur/winvorm2/Paginas/default.aspx

 

Conferentie over energieaudits in het forum: een succes!

Op 8 oktober 2015 organiseerde Tractebel met de steun van BECI, Kamer van Koophandel van Brussel, en de deelname van het BIM een conferentie over energieaudits voor zijn klanten.

Thomas Herber, onze expert in energie-efficiëntie, organiseerde het evenement.

Het was een groot succes. Vijfenzestig personen kwamen luisteren naar onze sprekers in het forum: Thomas Herber, Benoît Poncelet,  Jean-Baptiste Débonnaire, Muriel De Viron van het BIM, en Jean‑Louis Samson van ENGIE. Zij konden het publiek overtuigen met hun grote expertise en kennis in het domein. In de toekomst kan dit misschien contracten opleveren.

Tijdens de conferentie kwamen de volgende onderwerpen aan bod: de reglementaire context, de verschillende soorten audits en de uitvoeringsmodaliteiten, de verwachte resultaten (quick wins, winst op lange termijn) en hoe een stapje verder te gaan dan de energieaudit.

Na afloop volgde een lunch. De deelnemers aan de conferentie konden van gedachten wisselen met de sprekers en de directie van Tractebel.

De conferentie was een mooie gelegenheid om de competenties van Tractebel in de kijker te zetten in een gezellige en aangename sfeer.

E audit01

E audit02

E audit03

E audit04

 

Evenementen

Time in the City

To put in place new transport infrastructures is a long process. Solutions providing real benefits on a shorter-term basis are tried out by several cities and regions in Europe and elsewhere to limit the road traffic or ease congestion on the public transport network. It must be noted that very few initiatives of this kind are found in Belgium despite the quick evolution of the workforce organisation and the increasing interest of companies in the new ways of working (NWOW).

The Time in the City conference is a unique opportunity to discuss on concrete transport desynchronization projects.

Bram Vandenboom, Business Development & Sales Director – Sustainable Cities & Transport at Tractebel, will deliver the opening speech at this event.

More information (only in French): extract_study Rail4Brussels (Tractebel, VUB, Espaces-Mobilités)

Programme

Free but mandatory registration via www.timeinthecity.be

 Time in the city banner

Audit energie conferentie 8 oktober 2015

Tractebel organise une conférence sur les audits énergétiques,

le jeudi 8 octobre 2015 (de 9h à 13h), dans ses locaux.

Le contexte réglementaire, les différents types d’audits et leurs modalités de réalisation, les résultats attendus (quick-wins, gains long terme), comment aller au-delà de l’audit énergétique : Tractebel vous propose une conférence complète, illustrée de témoignages « terrain », avec la participation de BRUXELLES ENVIRONNEMENT.

Nous vous invitons à noter dès à présent la date du 8 octobre dans votre agenda. Vous recevrez ultérieurement les informations pratiques et lescoordonnées d’inscription.

Date : jeudi 8 octobre (de 9h à 13h)

Lieu : Tractebel - salle de conférence : Forum - Avenue Ariane 7, 1200 BRUXELLES

Avec le soutien de BECI, Chambre de Commerce de Bruxelles.

KamervanKoophandel

La conférence sera animée en français. Une version en néerlandais pourra être programmée ultérieurement.

De lezing zal in het Frans plaats vinden. Een Nederlandse sessie zal later geprogrammeerd kunnen worden. 

Leuven, 7 mei, VVSG Energie- en Klimaatdag voor lokale besturen

Op donderdag 7 mei is Leuven de place-to-be voor iedereen die op lokaal niveau betrokken is bij energie, klimaat, mobiliteit, water, alsook bijvoorbeeld de maatregelen voor sociale doelgroepen vanuit OCMW’s en in LAC’s. Daartoe bevat het programma een rijk palet aan sessies over beleidsmatige, sociale, financiële en technische aspecten van lokaal energiebeleid. U stelt daaruit zelf uw programma op maat samen. Lees meer en schrijf nu in.

 

Realty 2015

Van 19-20-21 mei neemt Tractebel dit jaar opnieuw deel aan de Realty vastgoedbeurs met meer dan 3500 deelnemers.
Deze beurs vindt plaats in Tour & Taxis te Brussel. Tractebel staat op stand 3301.
Meer info op www.realty-brussels.com

realty2015

Building Golf Trophy

De tweede editie van de BUILDING GOLF TROPHY vond plaats op 15 september 2014 op het prachtige domein Golf des 7 Fontaines van Braine l’Alleud met een "shot gun" programma voor de golfers en een initiatieprogramma voor de beginners.  Lees meer


Dit evenement bracht de verschillende spelers van de constructie en de bouwindustrie samen: architecten, adviesbureaus, projectontwikkelaars, ontwikkelaars, bouwers ...


De aanwezigheid van Tractebel werd extra in de verf gezet  met weeral een leuk flesje Spa water versierd in de kleuren van Tractebel om de dorstige te verkwikken. Zij die tijdens dit evenement hebben gegolfd konden de Marketing stand van Tractebel, gelegen op de golfbaan tussen de bomen, op een zeer zonnige dag ontdekken!

 

Building Golf Trophy 2015 132

 

 

Footer Tractebel 02

SHAPING OUR WORLD